Kotikirkon Historia

Kuinka Pattayan Kotikirkon vaiheet oikein alkoivat?

Siitä kirjoittaa työnaloittaja Juhani Waarna mm. seuraavaa:
Jumala antoi uuden kutsun syksyllä 2000 erään pastorin kautta. “Olet työsi täällä tehnyt ja minä siirrän sinut eri maihin ja maanosiin samanlaiseen työhön!” Kymmenen kiireistä vuotta turistityössä: talvet Floridassa ja kesät eripuolilla suurta Amerikan mannerta, Herran työssä aktioissa, ja kiertänyt paljon kodista kotiin. Nämä vuodet olivat olleet mielenkiintoista ja haastavaa aikaa. Nyt tuli kuitenkin sanoma työnantajalta, siirto on edessä!

Itse ajattelin sen tapahtuvan muutaman vuoden sisällä, mutta yllätyimme Jumalan aikataulua. Kutsu Pattayalle tuli muutaman kuukauden päästä. Kieltäydyin, mutta lupasin rukoilla asian puolesta ja pyytää Herralta vahvistusta asiaan. Vahvistus tuli huhtikuussa 2001 Suomesta Joonas Kelottijärven kautta ja sanoma oli sama ”olet työsi täällä tehnyt…”  Viikko sen jälkeen Jari-Pekka Koponen soitti ja kysyi mukaan lähteä katsomaan Pattayaa.

Matkan jälkeen sovimme lyhyestä jaksosta syksyllä koemielessä ja Risto Vierula lupasi antaa apua kaikessa. Pidimme ensimmaisen Pattayan historian joululaulujenillan marraskuun lopussa ja se yllätti runsaalla osanotolla lähes 140 ihmistä tuli paikalle. Paikallistelevisio ja -lehti olivat paikalla filmaamassa Kristittyjen juhlaa näyttäen sitä useasti ennen joulua paikallistelevisiossa.

Syksylla 2002 tulimme Irman kanssa ja aloitimme säännölliset kokoukset ja Jumala avasi Marriott Hotelliin paikan Kotikirkolle. Risto Vierula palveli musikkissa ja muussakin thaikielitaitoisena, työnsä ohella alttiisti auttaen kaikessa. Riston panos oli erittäin tärkeä työn aloituksessa ja hänen varassaan oli musikki ja laulu.

Ensimmaisena talvikautena saimme pitää myöskin evankelistapariskuntaa Irmeli ja Benjami Vartiaista auttamassa tavoittamaan suomalaisturisteja. Pienten alkujen päivista ihmiset oppivat tulemaan Kotikirkkoon ja monet ovat löytäneet lomamatkallaan Jeesuksen elämäänsä. Kotikirkko Pattayalla on alusta alkaen halunnut auttaa ja palvella suomalaisia kaikilla elämänaloilla. Myös silloin, kun lähimmäistä kohtaa sairaus, onnettomuus, tai muuta muurhetta elämän varrella.

Muistellen,
Juhani Waarna

Syksyllä 2005 työtä tuli Pattayalla jatkamaan Risto Vierula perheensä kanssa. Vuosittaiseksi kohokohdaksi on muodostunut joulukuussa laulettavat kauneimmat joululaulut. Pattayan kotikirkolla  ensimmäinen turistiaktio toteutui joulukuussa 2006.  Silloin myös tehtiin ennätys joululaulujenillassa. Laulajia oli melkein 300 vierasta. Risto Vierula muutti perheineen Suomeen keväällä 2017 ja nyt työtä jatkavat Jussi ja Marja Heikkilä kaudella 2019-2020.

Comments are closed.